Atık Yağ Toplama

Atık Yağ Toplama , DUYURU

Atık Yağlarınızı Lavaboya, Suya, Çöpe Dökmeyin!

1 litre atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor! “Lavaboya dökülen atık yağlar, kanalizasyon sistemine zarar verir, kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına ve tıkanmasına neden olur. Kokuya ve böcek oluşumuna sebep olur. Bunlarla birlikte deniz, akarsu ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar; kuş, balık ve diğer canlı türlerine zarar verir. Kullanılmış bitkisel atık yağlar atık su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturur. Evsel atıklarla karıştırılan atık yağlar, katı atık depolama sahalarında yangınlara neden olmaktadır.”

Kaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası başlatıldı. Belediyeye teslim edilen “5 Litre Bitkisel Atık Yağ karşılığında 1 Litre sıvı bulaşık deterjanı” hediye edilecektir.

İlçede bitkisel atık yağ çıkabilecek lokanta gibi işletmeler ile yemekhanesi olan okullarla, anlaşmalı olduğumuz Albiyobir Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği tarafından sözleşme yapılmaya başlanmıştır.

Başlangıç olarak vatandaşlardan gelecek bitkisel atıkyağlar Belediyede bulunan toplama yerinde teslim alınacak olup, kampanyanın ve bu bilincin yaygınlaşması halinde toplama merkezleri arttırılacaktır.

Daha temiz bir çevre ve sağlıklı yarınlar için, tüm vatandaşlarımızı kampanyaya destek olmaları konusunda hassasiyete davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz.