ZAFER BAYRAMI

ZAFER BAYRAMI , Güncel

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’ın Zafer Haftası Mesajı

Belediye Başkan Çolak, 26-30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
          Çolak, mesajında; Ağustos ayının son haftasını, 'Zafer Haftası' olarak kutladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı.
         “Bu hafta, sayısız zaferlere imza atan, Aziz Türk Milletinin tarihi seyrinde çok önemli, iki büyük zaferi bünyesinde barındıran Zafer Haftasına girmiş bulunmaktayız. İlki 26 Ağustos 1071 yılında Anadolu’nun kapılarını Türklere açan ve Anadolu’yu Türk yurdu haline getiren Sultan Alparslan komutasında kazanılan Malazgirt Meydan Muharebesi, ikincisi de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk komutasında Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran Büyük Taarruz ’dur.
          Türk milletinin kaderini değiştiren, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle en şanlı zaferlerimizden birisini oluşturan Malazgirt Zaferi'nin 948. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te kazandığı parlak zafer bir askeri başarının çok ötesinde anlam ifade etmektedir. Bu zafer, yalnızca kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusuna karşı kazanılmış bir savaş değil, aynı zamanda kazanılmış yepyeni bir vatandır. Malazgirt Zaferi, Türk milletine Anadolu'nun kapılarını ardına kadar açıp, cennet bir vatanın inşa sürecine başlandığı tarihtir.
           20. yy başlarında I. Dünya Savaşına katılan ve yenilen Osmanlı Devletinin imzalamak zorunda kaldığı Mondros Ateşkes Antlaşmasının ardından, 1071’de girdiğimiz ve yurt edindiğimiz Anadolu’muzun çeşitli bölgeleri çeşitli devletler tarafından işgal edilmiştir. Elbette Türk Milleti işgalleri sindirememiş, işgal altındaki her karış toprakta düşmana karşı şanlı mücadeleler vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde destansı bir şekilde sürdürülen Kurtuluş Mücadelemizin son aşamasında düşmanı top yekûn topraklarımızdan atmak ve zafere ulaşmak amacıyla 26 Ağustos 1922’de başlatılan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922 günü kazanılan Başkomutan Meydan Muharebesiyle taçlanmıştır. İşte bu büyük zafer Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu kalacağını tüm dünyaya gösteren çok önemli bir zaferdir.
          Zafer Haftası vesilesiyle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, zaferlerle dolu bu Ağustos ayında Malazgirt ve Kurtuluş Savaşı’mızın Kahramanlarını, canlarını yurt edindiğimiz bu topraklara, Vatanımıza feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Necati Çolak

Kaman Belediye Başkanı